Zeeland Nazomerfestival (ZNF)

Zeeland Nazomerfestival, affiche 2008 (Beeldbank Zeeland, nr. 23146 - ZB).

Zeeland Nazomerfestival is een jaarlijks terugkerend festival met een breed aanbod van theater en muziek. Het theater speelt zich af op unieke locaties in de provincie Zeeland. Het festival trekt bezoekers aan vanuit de regio, maar ook daarbuiten. Met het diverse aanbod van locatietheater, podiumkunsten en muziek in de breedste zin van het woord op en rondom het Abdijplein in Middelburg weet het festival een breed publiek aan te spreken.

Bij de programmering van het festivalhart in Middelburg wordt bewust gekozen voor variatie. Zo heeft het publiek de afgelopen jaren onder andere kunnen genieten van: het Amsterdam Sinfonietta met Wende Snijders, het Cello8ctet Amsterdam, Yentl & De Boer, BLØF, Racoon, De Dijk, Triggerfinger, Novastar, Jett Rebel, Dotan en Kensington.

Maar ook de jaarlijkse Nazomerpicknick, het Nazomerzingen, het Nazomerdansen en de kindermiddag zijn niet meer weg te denken uit de programmering. De randprogrammering laat een variatie zien aan onder andere toneel, dans en lezingen over de theaterproducties, verzorgd door acteur, regisseur of dramaturg.

Door te focussen op kwaliteit en variatie meent het Zeeland Nazomerfestival zich ten opzichte van vergelijkbare festivals te kunnen onderscheiden. (Bron: Theaterproductiehuis Zeelandia)

Catalogus: Artikel; Boek; Tijdschrift

Schema: Muziek, Context: Evenementen
Verwant: BLØF, Gemeente Middelburg, Gemeente Schouwen-Duiveland, Gemeente Veere, Provincie Zeeland, Racoon, Fonds Podiumkunsten
Voorbeeld van: PopfestivalBezig met het laden van de kaart...


Theaterproductiehuis Zeelandia

Adres Hoogstraat 18-20

4331 KR Middelburg

T +31-118-681100 E info@theaterzeelandia.nl
W https://www.theaterzeelandia.nl/home.html
Info Theaterproductiehuis Zeelandia maakt reizende theaterproducties met een Zeeuwse invalshoek en locatietheater op bijzondere plaatsen in het Zeeuwse landschap voor het Zeeland Nazomerfestival, waarvan zij tevens organisator is.Inhoud

Referenties


Afhankelijk van.

Afhankelijk van Theaterproductiehuis Zeelandia
Draagt bij Factor Constante
Interval Min Max
Opmerkingen