Rien Balkenende

Rien Balkenende 1959 studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1884 in de Grote Kerk te Dordrecht. Als organist was hij 10 jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee.

Naast repetitor van de Middelburgse Koningklijke Oratoriumvereniging speelde hij met het Bachkoor BWV Johannes Passion, Hohe Messe, Magnificat en Bachcantates. Ook zet hij zich in voor de uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard von Brucken Fock wat resulteerde in een cd-opname met de zangeres Bernadette Ter Heijne.

Met de cellist Martijn Kooiman vormt hij Het Zeeuws Cello Piano Duo waarmee de cellosonates van Brahms, Rachmaninov, Shostakovich en Von Brucken Fock op het repertoire staan. Een ander duo vormt hij met de fluitiste Maaike van der Heijdt waarmee naast het klassieke repertoire, Poulenc. Prokofjev, Reinecke dit jaar ook sonates van Pijper en Escher uitgevoerd worden. Rien is als privé- en muziekschooldocent in Middelburg gevestigd. Een ander aspect van kamermuziek waar hij zich voor inzet is werken voor 2 piano’s wat resulteerde in uitvoering van de suites van Rachmaninov en dit jaar van de Sonate voor 2 piano’s en slagwerk van Bartok. (Bron: Rien Balkenende - personal website)

Schema: Muziek, Context: Musici
Verwant: Maaike van der Heijdt, Martijn Kooiman, Zeeuwse Muziekschool
Voorbeeld van: Pianist, Organist, Pianodocent, Orgeldocent, Privédocent, Correpetitor

Verwant: (werk in uitvoering)
is verbonden aan (Zeeuwse Muziekschool)Bezig met het laden van de kaart...


Lespraktijk (Rien Balkenende)

Adres Nieuwe Vlissingseweg 254

4334 JH Middelburg

T +31-118-641113 E rienbalkenende@zeelandnet.nl
W http://www.rienbalkenende.nl/
Info Lespraktijk voor orgel en piano.Inhoud

Referenties
Afhankelijk van.

Afhankelijk van Lespraktijk (Rien Balkenende)
Draagt bij Factor Constante
Interval Min Max
Opmerkingen