Karl Otto Lies

Karl Otto Lies (foto uit: Zeeuws Tijdschrift 43/1, 1983, 6).

Karl Otto Lies (1869-1955) werd geboren als oudste van twee kinderen van de katholieke deurwaarder Karl Lies en zijn vrouw Margaretha Louisa Brand. Lies startte aan het conservatorium van Keulen. Hij kreeg lessen van de vermaarde Franz Wullner, een bekende Duitse componist en dirigent, in compositie en het dirigentschap. Voorts nam hij lessen in muziektheorie van Gustav Jensen, pianolessen van Otto Klauwell en bladmuziek lezen, van de dirigent Eduard Mertke. Al tijdens zijn studie in Keulen startte Lies met het schrijven van verschillende piano- en orgelcomposities. Nadat hij zijn militaire dienstplicht had uitgevoerd, verhuisde hij in 1893 naar Goes, waar hij de positie van hoofd van de lokale afdeling van een muzieksociƫteit, de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst, verwierf. (Bron: Encyclopedie van Zeeland)

Catalogus: Bladmuziek; Boek; Handschrift

Schema: Muziek, Context: Geschiedenis, Dirigenten, Toetsenisten, Onderwijs
Verwant: A.A. Noske, Eduard Flipse, Karl Otto Lies, Muziekgeschiedenis Zeeland, Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst
Voorbeeld van: Componist, Dirigent, Pianodocent, Zangdocent, Pianist

Verwant: (werk in uitvoering)
behoort tot (Muziekgeschiedenis Zeeland), was verbonden aan (Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst), was leermeester van (Eduard Flipse)
Inhoud

Referenties