Jos Vogel

Jos Vogel (foto: Karin de Boer).

Jos Vogel (*1959) studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van zijn studies (met aantekening voor improvisatie en basso continuo) bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, bij Todd Fair en Arie Abbenes.

Vogel is organist van het Flentrop-orgel van de Sint Jacobskerk te Vlissingen en van de Ontmoetingskerk te Middelburg. Hij is adviserend lid van de Evenementen-commissie van de Sint Jacobskerk en maakt deel uit van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap. Voorts is hij stadsbeiaardier van Vlissingen en bespeelt het carillon van de Sint Jacobstoren en de stadhuistoren aan de Paul Krugerstraat. Ook is hij tweede beiaardier van Middelburg.

Als docent is Vogel verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool waar hij orgel-, piano- en klavecimbellessen verzorgt. Hij is tevens aan muziekschool Toonbeeld in Terneuzen verbonden. Voorts is hij repetitor bij de Vlissingse Oratorium Vereniging. Veelvuldig werkt hij samen met diverse ensembles en solisten.

In 2001 verscheen van hem een cd van de orgels van de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Ook werd zijn spel meerdere keren vastgelegd voor diverse omroepen en voor de cd ‘Flentrop revisited’, een cd in het kader van de jubileumviering van de orgelbouwfirma Flentrop.

Een van zijn belangrijkste activiteiten is echter het lesgeven, waarbij de vele mogelijkheden van het orgel als instrument én de mogelijkheden en interesses van de leerling centraal staan. (Bronnen: Grote- of Sint-Jacobskerk; Zeeuwse Muziekschool)

Catalogus: Cd

Schema: Muziek, Context: Musici
Verwant: Grote of Sint-Jacobskerk (Vlissingen), Toonbeeld, Vlissingse Oratorium Vereniging, Werkgroep Muziek, Zeeuwse Muziekschool
Voorbeeld van: Organist, Pianist, Klavecinist, Orgeldocent, Pianodocent, Klavecimbeldocent, Correpetitor, Beiaardier

Verwant: (werk in uitvoering)
is verbonden aan (Zeeuwse Muziekschool), is verbonden aan (Toonbeeld), is verbonden aan (Vlissingse Oratorium Vereniging), is voorzitter van (Werkgroep Muziek), is vaste organist van (Grote of Sint-Jacobskerk (Vlissingen))
Inhoud

Referenties