Estèl van Opdorp

Estèl van Opdorp (foto: Privébezit).

Estèl van Opdorp (*1979) uit Almelo begon op tienjarige leeftijd met piano spelen. Na drie jaar les te hebben gehad aan de muziekschool te Dieren werd hij nog tijdens zijn middelbare schoolperiode toegelaten tot de jongtalenten klas van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, het huidige Artez Conservatorium. Na het behalen van zijn atheneum volgde hij de vier jaar durende bacheloropleiding Klassiek piano aan het conservatorium te Arnhem. Tijdens deze jaren aan het conservatorium kwam hij onder meer in aanraking met het spelen van lichte muziek (jazz, fusion, improvisatie, latinmuziek en andere stijlen van lichte muziek). Dit sprak hem zo aan dat hij naast de vakken voor de klassieke musici ook de vakken voor de lichte musici ging volgen en ook deze afsloot.

Van Opdorps passie bleek al snel bij de latinmuziek te liggen. Binnen deze stijl volgde hij gedurende zijn opleiding diverse workshops en masterclasses. Dit resulteerde in 2005, nadat hij in december 2004 klassiek piano afgestudeerd was, tot een studie aan het conservatorium van Habana. Op Cuba heeft hij gedurende een jaar latin piano en latin percussie gestudeerd.

Inmiddels is Van Opdorp naar Goes verhuisd en is hij sinds augustus 2009 afgestudeerd Master aan de masteropleiding van het Fontys Conservatorium, te Tilburg, voor zowel klassieke muziek piano als lichte muziek piano. Hij heeft gedurende deze twee jaar durende Master in Music les gehad van Kelvin Grout, Randal Corsen, Jeroen van Vliet en Maarten Helsloot. Waarbij hij zich met betrekking tot de klassieke muziek toe heeft gespitst op het liedbegeleiden.

Van Opdorp nam deel aan masterclasses van onder andere Mark Erkens, Sepp Grotenhuis, Igor Roma, Kelvin Grout, Muza Rubackyte. Met betrekking tot de lichte muziek nam hij deel aan masterclasses van Tony Martinez, Andre Groen, Chucho Valdes, Adrianna Valera, de Houdini’s en anderen. (Bron: Estèl van Opdorp - personal website)

Catalogus: Documentatiemap

Schema: Muziek, Context: Musici
Voorbeeld van: Pianist, Pianodocent, PrivédocentBezig met het laden van de kaart...


Lespraktijk (Estèl van Opdorp)

Adres Beukenstraat 58

4462 TT Goes

T +31-6-12803741 E
W http://estelvanopdorp.nl/
Info Lespraktijk voor piano. Naam lespraktijk: Van Opdorp Pianoschool.Inhoud

Referenties


Afhankelijk van.

Afhankelijk van Lespraktijk (Estèl van Opdorp)
Draagt bij Factor Constante
Interval Min Max
Opmerkingen