Uitnodiging!

Graag nodigen wij ondernemers in de Zeeuwse toeristische sector uit voor het symposium over het Hospitality Pact op woensdag 20 oktober 2021 om in gesprek te gaan over oplossingen voor het arbeidsmarkt probleem in de Zeeuwse hospitality sector.

Vrijwel alle betrokkenen bij de arbeidsmarkt voor de horeca- en recreatiebranche in Zeeland hebben moeite met het zoeken, vinden en behouden van voldoende kwalitatieve arbeidskrachten. Dat brengt de bedrijfsvoering van horeca- en toeristische bedrijven in gevaar én is schadelijk voor Zeeland. Het probleem vraagt een grondige koerswijziging van alle betrokken stakeholders. Tijd voor actie!

Tijdens het symposium gaan we het gesprek aan over de arbeidsmarktproblemen en de mogelijke oplossingen voor het probleem. Dit doen we samen met onder andere Roland Rozenbroek (oud general manager Hof van Saksen) en Wouter Verkerk (spreker, adviseur en trendwatcher op het gebied van Horeca en Gastvrijheid). Meld je aan via onderstaand formulier en denk mee aan een oplossing voor het arbeidsmarktprobleem.*

Aanmeldformulier

Link naar het aanmeldformulier: https://forms.gle/syCPFhF9RurNEeBB9

Datum & Tijd

Woensdag 20 oktober 2021 van 10.00 – 14.00 uur.

Locatie

HZ-locatie Het Groene Woud

Het Groene Woud 1

4331 NB Middelburg

Graag tot 20 oktober! Mede namens Provincie Zeeland, Scalda, NV Economisch Impuls Zeeland, HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en Toeristisch Ondernemend Zeeland.

*Let op! Tijdens het symposium worden de op dat moment geldende coronamaatregelen in acht genomen. Dit kan betekenen dat er een maximaal aantal bezoekers geldt. Wanneer het maximum aantal bezoekers is bereikt komen aanmeldingen op een wachtlijst te staan.

Het project

Een aantal partijen heeft de handen ineen geslagen en een programma opgesteld waarin acties voor zowel korte als lange termijn zijn benoemd: het manifest Hospitality Pact. Activiteiten omvatten de optimalisatie van de onderwijsketen in samenwerking met ondernemers, laagdrempelige pilots in regio’s en er wordt gewerkt aan mobiliteit en huisvesting.

Het Hospitality Pact is een gezamenlijk initiatief van Provincie Zeeland, Impuls Zeeland, HZ Kenniscentrum Kusttoerisme, Scalda en Toeristisch Ondernemend Zeeland (TOZ). Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Zeeland.

Update:

Inmiddels zijn de eerste werksessies, genaamd 'tekentafelsessies' , in het kader van het project hospitality pact afgerond. De voorbereidende werkgroep is met de opgehaalde input aan de slag gegaan met oplossingsrichtingen voor bestaande problematiek in voorbereiding op het symposium Hospitality pact

In het nieuws:

https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/zeeuws-pact-moet-schreeuwend-tekort-aan-horecapersoneel-oplossen~abdbec10/
Contactpersonen


Margot Tempelman

Margot Tempelman


Marije Noordhoek

Marije Noordhoek

Over dit project

Looptijd: 2018 - heden
Thema: Toeristisch ecosysteem
In samenwerking met: Scalda, Provincie Zeeland, Toeristisch Ondernemend Zeeland, Arbeidsmarktregio Zeeland
Onderwijs: Doorontwikkeling en uitbreiding opleidingsaanbod op HBO- en MBO-niveauReferenties